CUTI SEKOLAH BUAT APE ANAK MURID???

Posted: March 25, 2011 in Uncategorized

Salam semua… cuti sekolah yang lepas, dari 11 hingga 20 mac… lebih kurang 10 hari… kebanyakan guru-guru SMKJF yang komited menjalankan tugasnya mengadakan kelas tambahan bagi pelajar-pelajar PMR dan SPM. So, camne rdgn subjek RC? Ade kelas gak x agak-agaknye.. ce teke? ce teke?

Hmmm… mestilah ade.. tapi bukan kelas tambahan, sebaliknya kelas membina folio RC. Melibatkans emua pelajar Tingkatan 5 UiTM yang mengambil Rc seramai 14 orang, melibatkan 2 orang guru (saya dan cikgu Asri) dan mengambil masa selama 4 hari (selasa hingga jumaat).

Minta maaf pada semua guru-guru matapelajaran lain yang buat tuisyen di waktu yang sama kerana anak-anak buah saya ramai yang tidak masuk kelas tuisyen mereka kerana saya mewajibkan mereka join kelas membuat folio RC ini kerana ini adalah sebahagian dari PBS mereka untuk SPM nanti.

Sebenarnya agak risau gak dengan prestasi sebahagian murid2 yang 14 orang ni.. ader yang bersungguh, ade yang buat ala kadar je dan ader yang tak buat lagi paper… tension gak dibuatnya..

Mereka dan dimaklumkan, pemantau akan datang pada 7 April, dah x lama lagi dah… ader la lebih kurang 2 minggu je… huhu… pening gak dibuatnya..

Ape-pun, dengan masa yang masih berbaki ini, ayuhlah anak-anak murid sekelian, bangkitlah dari lenamu, bukakan mata besar-besar, celikkan mata hatimu, luaskan kepekaan telingamu, ayuhlah bangun maju demi SPm 2011 dan masa depanmu… ingat ye…

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s