Kursus orientasi guru-guru RC zon Selatan

Posted: January 29, 2011 in Uncategorized
Tags:

dah 2 minggu kursus ni berjalan. khas untuk guru-guru dari sekolah yang terpilih saja.. Ape eye belajar ek? banyak gak r, semuanya pengetahuan baru dan pastinya menarik.. eye bersyukur sangat dapat peluang ni.. nak mengajar bebudak kat sekolah nanti pun tentunya lebih yakin dan bersemangat.

nak tau ape yang eye belajar? minggu pertama eye belajar pasal robots kit, electric and electronic kit, PLC (programable language control) dan pneumatic system.. alhamdulillah.. so far semuanya boleh di ketch up dengan baik…

Minggu ke 2, eye belajar pasal inventor autoCAD. Mujurlah eye dah ada asas yang baik dalam perisian autoCAD. jadi xde masalah r nak blajar inventor autoCAD ini. Yang pastinya, AutoCAD ni adalah software yang sangat eye minati. Jadi bila belajar inventor autoCAD ini, dan ia menjadikan kerja-kerja mendesign 3D ini semakin senang sehingga keperingkat animasi, eye rasa seronok sangat.. tak sabar nak ngajar bebudak kat sekolah nanti. klu ade cikgu-cikgu yang nak blajar pun, boleh.. eye boleh ajarkan…

pasni ada lagi 2 minggu kursus.. nantikan laporan dari eye eh.. bye-bye

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s